Wiegman wil jaar goed afsluiten: “Willen heel graag zes punten”

Sarina Wiegman is erop gebrand om ook de laatste twee duels van 2019 met de Oranje Leeuwinnen goed door te komen. Nederland speelt in november tegen Turkije en Slovenië en is erop gebrand om zes punten te pakken in de EK-kwalificatie.

Meevaller voor de coach is dat Oranje weer kan beschikken over Shanice van de Sanden, Jackie Groenen en Kika van Es. “Zij zijn helemaal fit en hebben ook weer gespeeld bij hun clubs. Ze sluiten nu weer aan”, zegt Wiegman tegen OnsOranje.nl. De coach blikt ook alvast vooruit op de duels in november. “We spelen eerst Turkije-uit. Daar verwacht ik ongeveer hetzelfde van als we thuis kregen te zien, dus een verdedigend ingestelde ploeg met wat snelheid voorin. Die ploeg timmert de boel dicht en speelt af en toe wat fysiek. Ik verwacht dat de Turkse gemeenschap er achter zal gaan staan, dus daar kunnen we wel iets van verwachten. We willen weer beter gaan spelen.”

Nederland sluit het jaar af tegen Slovenie, waar eerder moeizaam met 2-4 van werd gewonnen. “Daar zijn we absoluut door gewaarschuwd. Dat was één van onze minste wedstrijden in de afgelopen periode”, vindt Wiegman. “Dit is voor ons een mooie kans om te laten zien dat we veel beter kunnen. We moeten laten zien dat er een groot kwaliteitsverschil is tussen beide landen.”

2019
Wiegman weet dat de Oranje-vrouwen kunnen terugkijken op een goed jaar, waarin onder meer de WK-finale werd gehaald. “We hebben een geweldig WK gespeeld, maar daarna gaat het allemaal weer verder en hebben we nu alweer vier kwalificatiewedstrijden gespeeld waarin we twaalf punten pakten. Dat zijn weer andere wedstrijden dus op verschillende manieren zijn we bezig met onze ontwikkeling. We willen heel graag in november zes punten halen.”

Bron en foto: OnsOranje.nl